Încep cu emoție acest articol dedicat debutului în lume al site-ului Farmaciilor Panaceea și Grigorescu.

Am ales să scriu despre vremuri, pentru că am trăit schimbări politice și de mentalități pe propria piele, dar și pentru că nu mi-a plăcut niciodată expresia “pe vremea mea”, văzând-o mai degrabă ca pe o expresie a unei neputințe de a ne adapta la “vremea celorlalți”.

Provin dintr-o familie de farmaciști, care m-au învățat că farmacia nu este despre vremuri, ci despre oameni și despre ajutorul pe care putem, prin intermediul profesiei, să-l oferim celor din jur.

Pe vremea mamei mele, farmacistul era cel care prepara medicamente pentru orice afecțiune, în condițiile lipsei de preparate industriale.

Intre timp vremurile s-au schimbat, au apărut medicamente noi, au apărut suplimentele nutritive în cutii strălucitoare, a apărut marketingul și reclama, și rolul farmacistului a evoluat, încet dar sigur, de la cel care prepară, la cel care recomandă și care dă sfaturi.

Cred că e vremea generației mele de a redefini rolul farmacistului în era tehnologiei și a online-ului.

Trebuie să spun că nu te invidiez pe tine, pacientule, atunci când trebuie să faci alegeri privind sănătatea ta. Pe cine să asculți, pe actorul îmbrăcat în halat alb din reclama TV care iți recomandă cu o voce caldă de toate, de la medicamente pentru constipație la medicamente de slăbit sau pentru ficat? Pe celebritatea care te trimite la farmacie să primești cărucioare de cumpărături? Pe mămica necunoscută care îți împărtășește experiența ei pe un forum? Pe cine oare?

Mi-aș dori, pentru tine, o farmacie în care să intri cu încredere, pentru că știi că ai în fața ta un farmacist competent, preocupat în primul rând de binele tău. Un farmacist de la care să ceri un sfat sau care să te ajute să verifici o informație primită de la prieteni sau găsită pe internet. Un farmacist care să caute soluții alături de tine și care să se informeze pentru tine, atunci când nu are răspuns la o problemă.

Acesta este motivul pentru care mă vei găsi, pe mine și pe colegele mele, la farmacie, așa cum ne găsești de peste 20 de ani, dar ne poți căuta și online.

Vom fi, ca și până acum alături de tine și familia ta, păstrând tradiția dar folosind și avantajele vremurilor în care trăim.

Vom continua să preparam leacuri, acolo unde preparatele industriale poate că dau greș, dar te vom informa și despre noutățile apărute în domeniul medicamentului.

Cu drag, farmacist Ioana Matescu

Leave a reply